6 Kasım 2013 Çarşamba

Grace Kelly: Altın Kalpli Masal Prensesi

Grace Kelly...
Biz hep peri masalları okuduk kitaplardan; ama Grace Kelly bir peri masalını yaşadı.Hollywood'un en güzel, en başarılı aktrislerinden biri o zamanlar Grace Kelly...
Garry Cooper ile birlikte rol aldığı High Noon(1952) filmiyle Hollywood'daki en parlak yıldızlardan birine dönüşüveriyor.


Yediden yetmişe herkes ona hayran. Zarifliği, kibarlığı, alçakgönüllülüğü ve tabii güzelliğiyle, onu gören, tanıyan herkesin başını döndürüyor.
Ve oyunculuk kariyerinde çok büyük işlere imza attığı zamanlarda Grace Kelly'miz, Monako Prensi III. Rainier ile dillere destan bir aşk yaşamaya başlıyor. 

Ve günün birinde hayatının en büyük ikilemine düşüyor:
Aşk mı yoksa kariyer mi?
Grace, aşkı seçiyor ve çok sevdiği oyunculuk kariyerine böylelikle son noktayı koymuş oluyor.
Ve karşımızda tüm güzelliği ve mükemmelliğiyle, Monako Prensesi Grace!
Unutulmaz bir hikaye...Dramatik bir son...


Rainier III de Monaco(Monaco Prensi III. Rainier) ve Grace Kelly, yüzyılın düğünü olarak nitelendirilen ihtişamlı bir düğünle evleniyor ve Hollywood'un Grace Kelly'si, resmi olarak mükemmel bir prenses olma yolundaki ilk ve en önemli adımını atıyor.

Peri masalı tüm hızıyla devam ederken, kahramanlarımız tıpkı gerçek masallardaki karakterler gibi birçok zorluk ve engelle karşılaşıyor. Fransa ile Monako arasında patlak veren politik krizler krallığı içten içe yıpratmaya başlıyor. 

Sonrasında ise biraz gözyaşı, biraz hüzün, bolca mutluluk, kahkaha...

Hollywood, Grace Kelly'i unutmuyor ve onun hikayesini beyaz perdeye taşıyor.
Filmimizin yönetmenliğini La vie en rose filmiyle büyük sükse yapan Olivier Dahan üstlenirken senaryoda Arash Amel imzası göze çarpıyor. Başrollerde Nicole Kidman ve Tim Roth ikilisi yer alıyor.
"Anlayışlı ve iyi kalpli bir insan olarak anılmak isterim."
Grace Kelly

Altın kalpli masal prensesine ithafen,
Sonsuz Sevgilerimle, CB.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder