7 Ocak 2014 Salı

#bu plates bir harika dostum#

İşte bugünden bir kesit:
"Mahvolmak" adlı çalışmam...
-MAHVOLMAK, CB, 21. YY-

Bir insan evladı böyle zulüm görmedi.
Bakmayın başlıkta harika marika dediğime. İlk 5 dakika evet pekala çok hoş geliyor, bir zıp zıp enerjiklik durumu. Ama sonraa bir ritim düşüyor, susadımlar mı istersiniiz, yoruldumlar mı istersiniiiz... Kendimi 1. sınıfa yeni başlayan çocuklar gibi hissediyorum. Utanmasam ben eve gitmek istiyorum diye başlarım veryansın etmeye.

İşte dibe vurduğum anlarda, sahneye Ajda çıkıyor. Disco ışıklarının ve sisin arasından saçlarını bir o tarafa savuruyor, bir bu tarafa savuruyoor.
"O zavallı kız nerede şimdi,
Güçlendim, her şey bambaşka olacaak" diye bir kuple söyleyip geldiği gibi kayboluyor.

Tıp dilinde buna yorgunluktan halüsinasyon görmek de denilebilir. Ama Ajda'nın gazıyla da hadi bir 10 dk daha. E geri kalan 50 dk?? Gözlerim hep bir aynadan, perspektif yaparak saati kolaçan etme modundayım. Taa ki spor seansımız bitinceye dek.

Tabii çok güzel orasını inkar etmiyorum.Yalnızca plates değil, modern dans, mambo, samba, zumba da dahil olmak üzere müthiş bir programımız var. Ve sporun sonunda da mumlar yakılıp nefes alma egzersizleri yapıyoruz ki sormayın. Tek kelimeyle şahane!
Ama bu şikayet etmeyeceğim anlamına gelmiyor.

Zor olsa da biz bu yola baş koyduk! Bundan sonraki sloganım:
Sağlam kafa sağlam vücut! Evett!

Çok sevgiler, bol sporlu günler!
Sevgiler, CB

5 Ocak 2014 Pazar

#happy sunday#

Güzel bir kahvaltıyla başlayan güzel bir pazar gününü dünyalara değişmem.
Hele hele günün sonunda bir de Pride & Prejudice izlediysem, değmeyin keyfime.
Filmi çok seviyorum; ama romanın yeri bende ayrıdır.
Jane Austen çok sevdiğim bir yazar. Bütün kitaplarını okumuş biri olarak en çok Aşk ve Gurur'u severim. Bir diğer adıyla Gurur ve Ön yargı. Bir diğer adıyla Pride & Prejudice. İngilizce adını telaffuz etmeyi seviyorum. Böyle değişik bir tınısı var:))

Aynı film gibi. İzleyince üzerinizde güzel bir etki bırakıyor ve filmden sonra Baccara'nın şarkısının sözlerinden fırlamışçasına "Sorry, I'm a Lady" diyerek dolaşıyorsunuz birkaç zaman ortalıkta:)

Ve filmin en sevdiğim sahnesinden bir kolaj hazırladım. İzleyenler anlayacaktır niye sevdiğimi. İzlemeyenler ise... Mutlaka izleyin ve çok sevin!

Ve yazıyı kitaptan bir alıntıyla bitirmek istiyorum:

"Elizabeth: Yemeğe geldiğiniz gün benimle daha çok konuşabilirdiniz.
 Darcy: Daha az aşık olan biri belki daha fazla konuşabilirdi."

Sevgiler, CB
Xx!